Zilveren munten bewaren

Zilveren munten kunt u best individueel bewaren, in aparte zakjes of in een album waarin de munten van elkaar gescheiden zijn.  De kwaliteit van de zilveren munt is en blijft het criterium. Dus ook kleine krasjes van het tegen elkaar schuren kan u best vermijden.

Poets NOOIT een zilveren munt! Wil u beschadigingen vermijden, dan laat u het poetsen van uw munten achterwege. Toch ongerust over een kwaliteitsprobleem? Raadpleeg een professional. Bewaar uw munten goed en veilig. Ze zijn een vette buit in het geval van diefstal.

Bij herdenkingsmunten en penningen heb ik nog bijkomend advies: werden de munten ooit in een apart doosje uitgegeven, dan loont het de moeite om dit te bewaren!  Bij een latere verkoop speelt dit een grote rol.  Dit geldt ook voor certificaten. Voor belangrijke aankopen is het zelfs aan te raden om ook borderellen van veilingen, catalogi enz. te bewaren.

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).