Schatten van zilveren munten bij nalatenschap

Ik kan voor u zilveren munten schatten bij een nalatenschap, maar hou ook even volgende zaken in gedachten. Een verzameling zilveren munten is een vette buit voor dieven. Laat ze niet liggen in de lege woning bij een overlijden. Het materiaal brengt u best naar een veilige plek.

Schrik niet als kennissen van de verzamelaar de collectie zilveren munten nog eens willen bekijken. Soms komt het aanbod om een inschatting te maken van de muntenverzameling. Maar die moet dan wel even meegegeven worden. Hou de deur naar misbruik dicht en hou de munten bij u.

Nabestaanden vragen vaak om de muntencollectie in gelijke delen te verdelen. Hoewel mogelijk blijft dit een moeilijke opgave die veel rekenwerk vergt en niet altijd iedereen tevreden stelt.

Schattingen voor de notaris

Bij een schriftelijk verslag voor een expertise bij nalatenschap of voor de notaris reken ik 150€ (+BTW) en een kilometervergoeding voor de verplaatsing.

Referenties :

Lid van ARGUS (vereniging van Kunstexperts)

Hoe kan ik u helpen?

Via het contactformulier kan u eenvoudig contact opnemen voor een vrijblijvende schatting.

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).