frankeergeldige zegels

ELKE Belgische zegel uitgegeven na 1962 kan je nog gebruiken om op een brief te kleven en deze door de Belgische Post te laten versturen.
Meer nog, dat is ook de enige onderliggende waarde van deze zegels.
De oplages in de jaren ’70, ’80 en ’90 waren zo enorm dat elke verzamelaar deze in zijn bezit heeft. De kans om deze zegels te verkopen aan een verzamelaar is onbestaande.

Er zijn enkele opmerkingen daar te geven over de “geldigheid” van zegels in Belgische frank en euro waarde.

1. het is geen goed idee om Belgische franken en euro’s te mengen. Je maakt het enkel jezelf moeilijk.
2. niet vergeten dat de Post een “boete” oplegt om deze zegels te gebruiken : je moet het tarief nemen alsof je 1 zegel aankoopt aan het loket.
3. er is een bepaalde ruimte voorzien op de brief waarbinnen de zegels reglementair kunnen gekleefd worden. Het is geen goed idee om tientallen zegels op 1 brief te kleven.
4. ook afgeknipte zegels van briefkaarten zijn bruikbaar om een gewone brief te versturen! Het is belangrijk om dan ook het fosforstrookje aan te zegel te laten.

Dit zal dan ook steeds de eerste vraag zijn : kan je de zegels zelf gebruiken?
Meestal is het antwoord nee, en dan is de enige mogelijkheid om deze zegels te verkopen aan bedrijven die deze gebruiken om hun Post te frankeren.
Gespecialiseerde opkopers kunnen u hiermee verder helpen.

Ik kan sterk afraden om deze zegels gewoon bij te houden : als de Belgische Post deze zegels ongeldig zou verklaren (zoals gebeurd is bij de ons omliggende landen Nederland, Luxemburg en Duitsland) dan worden deze waardeloos.

Belangrijke uitzondering op het kleven van moderne zegels is de héél recente periode : deze wordt gezocht, zowel door handelaars als verzamelaars.

Als u frankeergeldige zegels te koop hebt, kan u me steeds contacteren voor de dagprijzen.

Hoe kan ik u helpen?

Via het contactformulier kan u eenvoudig contact opnemen voor een vrijblijvende schatting.

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).